Importresa Tyskland

Volvo V70

Då vår gamla bil gick sönder och blev skrot, var det dags att skaffa en lite bättre bil. Vi hade tidigare hållt oss med bilar i 5000 kronorsklassen. De höll i c:a ett år styck och därefter uppstod alltid nåt fel som kostade mer att laga än att byta bil. Vi hade äntligen fått fast anställning båda två och en "riktig" bil var något vi såg fram mot.

Efter en tids spanande och många turer på mobile.de hittade vi ett objekt i Paderborn i centrala Tyskland. Bilen i fråga var en grönmetallic Volvo V70 av årsmodell ´98 (tillverkad sent ´97). Priset var satt till € 8.990 och bilen hade rullat 14.200 mil, eller 142.000 km som de säger i Tyskland.

Jag mailade bilfirman (Krenz) med lite frågor om bilen. Jag fick svar i mail på detta följande dag. När jag inte svarade på mailet direkt (eftersom jag var ute och jobbade) så ringde säljaren upp mig på mobilen då jag satt och körde taxin på väg 16 ut ur Lund. Bilen verkade vara i bra skick och vi var mer och mer sugna på den bilen. Ett snabbt besök tillsammans med frun på banken och lånet var fixat.

Efter att ha läst in mig på importämnet - bland annat genom att noga studera Importguiden på Autopower, en sida som egentligen är för BMW-fantaster, hade jag kommit fram till att kontant betalning på plats i Tyskland var det bästa. Banköverföringar tar mer än en dag (med följd att man inte kan lämna bilfirman förräns pengarna finns på bilfirmans konto), och att ställa ut en postväxel på firman innebär att man måste handla just på den firman. Om bilen i fråga visar sig vara skrot är pengarna låsta och man kan inte handla på annan firma utan att först åka hem och ändra på växeln.

Förfarandet med pengar gick till på så vis att jag först fick ut en postväxel ställd till X-change i Malmö. Denna var utställd i svensk valuta. Med denna växel gick jag in på X-change (fick gå in i ett särskilt sidorum eftersom det handlade om stort belopp) och bad att få växla det till Euro. Eurosarna la jag i en "innanför-kläderna-portmonnä" och knallade därifrån.

 

<Tillbaka.....| HEM | .....Nästa>